Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, se va afla, joi si vineri, in prima sa vizita oficiala la Bucuresti de la preluarea mandatului. Vizita lui Anders Fogh Rasmussen are loc la invitatia presedintelui Traian Basescu, in contextul pregatirilor pe care Alianta le deruleaza in perspectiva Summitului NATO de la Lisabona, din noiembrie 2010, anunta Agerpres.

In prima zi a vizitei, Anders Fogh Rasmussen va avea convorbiri cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, urmate de un dineu oficial. Vineri, secretarul general al NATO are programate intrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea.

Programul oficialului NATO include si o prelegere publica pe teme de actualitate si de interes aflate pe agenda Aliantei Nord-Atlantice. Evenimentul, organizat de Universitatea din Bucuresti, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, se va desfasura in Aula Magna a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.