Fostul general Mihai Chitac va fi eliberat din penitenciarul Jilava timp de 60 de zile, pentru a se opera la inima, dupa ce Curtea Militara de Apel Bucuresti i-a admis cererea de intrerupere a pedepsei, informeaza Agerpres. Decizia este definitiva, iar Chitac va parasi penitenciarul in cateva ore.

Avocatul Alice Draghici a precizat ca viata lui Chitac depinde de aceasta interventie.

In cele 60 de zile, Mihai Chitac nu poate parasi teritoriul Romaniei, trebuie sa anunte instanta daca isi schimba domiciliul si sa se prezinte ori de cate ori va fi chemat de organele judiciare.

Decizia a fost luata pe baza unei adrese a Institutul National de Medicina Legala, in care se arata ca fostul general nu poate fi operat sub paza. De asemenea, rudele acestuia au depus un document conform caruia fostul general este programat, joi, pentru internare in vederea unei interventii pe cord.

Chitac este condamnat la 15 ani de inchisoare, alaturi de Victor Atanasie Stanculescu, in dosarul Revolutiei de la Timisoara, pentru omor deosebit de grav. Decizia a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 15 octombrie 2008.