Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis sa puna sechestru asigurator pe o parte din averile oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, cercetati pentru fapte de coruptie in dosarul senatorului Catalin Voicu, informeaza Mediafax, care citeaza surse judiciare. Locic s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DNA, unde i s-a comunicat decizia de a se pune sub sechestru aproximativ 30.000 de euro din averea sa.

Suma, echivalentul a 119.000 de lei, ar fi fost pretinsa de catre senatorul PSD Catalin Voicu de la omul de afaceri, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale.

De asemenea, procurorii vor institui sechestru asigurator pe suma de 200.000 de euro din averea omului de afaceri Costel Casuneanu. Procurorii au afirmat ca Voicu ar fi primit de la Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru adoptarea unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Locic a declarat ca in cursul zilei de miercuri vor avea loc mai multe audieri in dosarul Voicu.

In ultimele zile au fost audiati Mircea Geoana, in calitate de martor, omul de afaceri Costel Casuneanu, vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz. De asemenea, procurorii DNA au mai audiat in acest dosar pe Florin Costiniu, patru magistrati de la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a instantei supreme, pe judecatorul Nicu Jidovu, de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Stefania Elena Vochita, grefiera la instanta suprema, secretara fostului presedinte al Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, avocatul Cezar Bivolaru, precum si pe fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti, Mircea Ene.

Costiniu, Casuneanu si Locic au fost arestati preventiv pentru trei zile, fiind eliberati pe 13 aprilie. Voicu se afla in arest din 30 martie.