Liderii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie au renuntat la greva generala anuntata pentru miercuri.

Sindicalistii precizeaza ca suspenda greva generala pana in 21 mai, perioada in care Guvernul ar trebui sa faca o analiza exacta a celor care au pierdut la salarii in urma aplicarii Legii 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Liderii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie s-au intalnit marti, cu ministrii Justitiei, Finantelor, Muncii, Internelor si cu presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in incercarea de a gasi solutii la revendicarile functionarilor publici.

Circa 500 de reprezentanti ai FNSA au protestat, joia trecuta, in fata Guvernului si au anuntat ca pe 5 mai vor intra in greva generala, daca nu li se vor rezolva revendicarile.

"Am cerut Guvernului sa anuleze ordinele Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale si Ministerului Finantelor Publice din 10 ianuarie 2010, conform carora veniturile din administratia publica au scazut cu 45%. Dorim revenirea la veniturile angajatilor pe care acestia le aveau in luna decembrie 2009. Totodata, trebuie sa ni se aduca o solutie pozitiva la aplicarea hotararilor judecatoresti prin care membrii nostri de sindicat au castigat anumite drepturi, sa ni se asigure locurile de munca si dreptul la negocierea contractului colectiv de munca", a declarat pentru Agerpres presedintele FNSA, Valer Suciu.