Romania va inregistra crestere economica in acest an, a declarat la RFI seful Comisiei de Munca din Senat, democrat-liberalul Cristian Radulescu. Reactia sa vine dupa ce ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, si-a exprimat dubiile ca Romania va avea crestere economica in acest an, chiar daca nu a spus-o direct. In plus, Fondul Monetar International a revizuit recent in scadere prognoza de crestere economica, de la 1,3% la 0,8 procente.

Descarca fisierul audio in format MP3

Intrebat daca exista sanse ca Romania sa nu aiba crestere economica in 2010, Cristian Radulescu a raspuns : "Nu cred, evaluarea mea este ca nu, pentru ca in acest moment intra in opera si celelalte masuri importante pe care Guvernul le-a gandit in decursul anului trecut, acum este momentul sa le aplice si pentru sectorul bugetar si toate aceste rationalizari vor face ca sa nu scadem sub zero, va exista, zic eu, crestere".

Presedintele Comisiei de Munca din Senat e de parere ca Romania nu a depasit varful crizei economice: "Este bine ca toti sa realizam momentul pe care il traversam. Sunt optimisme nejustificate acelea care spun ca am iesit din criza. Nicidecum. S-ar parea, zic unii, ca nu am atins inca momentul cel mai grav al crizei si exact in aceasta perioada, fiecare categorie incearca nu numai sa-si mentina statutul si castigurile, ci chiar sa si le imbunatateasca, ceea ce este foarte greu. E adevarat ca noi suntem o tara mult mai bogata decat tarile din vestul Europei si ca la noi se munceste mult mai tare decat in alte parti si asta ar justifica ca noi sa fim singura tara in care se mentin sau chiar cresc castigurile !".

Pe de alta parte, Cristian Radulescu a afirmat ca taxele si impozitele nu vor fi majorate, asa cum a declarat luni presedintele PNL, Crin Antonescu: "Eu stiu ca Guvernul nu avea de gand sa majoreze taxele si impozitele. Nu este intentia Guvernului. Guvernul vrea sa reziste in deficitul programat, fara componenta de crestere a taxelor".

Radulescu a recuynoscut insa ca a existat o risipa de bani publici, inclusiv in prima parte a mandatului guvernarii actuale. "Trebuie sa recunoastem ca indiferent de an si de regim, pana acum a existat o risipa prin licitatiile publice, prin felul in care banul public a fost cheltuit, ajungandu-se la diferente enorme pentru aceeasi cumparatura in sectorul public, in locuri si in momente diferite. Reglementarea aceasta cu standardele de cost pe achizitii si pe numar de angajati in structuri cred ca e un lucru bun si care trebuia facut mai demult", a spus Cristian Radulescu.