Politia Rutiera le recomanda soferilor rute ocolitoare pentru a ajunge in Bucuresti duminica dupa-amiaza, cand se asteapta intensificarea semnificativa a traficului rutier pe majoritatea drumurilor nationale. Centrul Infotrafic anunta ca cel mai greu se va circula pe cele doua autostrazi si pe drumurile nationale 1, 6, 5 si 2, catre Bucuresti.

Politia Rutiera afirma ca au fost luate masuri speciale de fluidizare a circulatiei, cu efective marite. Echipajele de politie de la sol vor fi sprijinite aerian, dintr-un elicopter al Inspectoratului de Aviatie al M.A.I.

Rute ocolitoare:

  • dinspre mare se poate ajunge in Capitala si pe DN2A Constanta – Harsova – Slobozia – Urziceni si in continuare pe DN2 Urziceni – Bucuresti. De asemenea, din DN2A se poate reintra pe Autostrada Soarelui din Slobozia pe DN21, prin Drajna.
  • dinspre Brasov se poate circula pe DN1A Brasov – Sacele – Cheia – Ploiesti – Bucuresti. Din Sinaia se poate circula pe DN 71 Sinaia – Fieni – Targoviste – Baldana, DN7 Baldana – Bucuresti. 
  • dinspre zona Bran – Moeciu se poate folosi se poate folosi ruta DN73 Bran – Pitesti, A1 Pitesti – Bucuresti sau DN73 Bran – Valea Mare-Pravat – DN72A Valea Mare-Pravat – Targoviste – DN71 Targoviste – Baldana – DN7 Baldana – Bucuresti.
  • de asemenea, se va circula in coloana pe DN6 pe segmentul Alexandria – Bucuresti, dar si pe DN65 Slatina – Pitesti (foarte multi automobilisti care vin dinspre judetele Dolj si Olt vor evita DN6 Alexandria – Bucuresti si se vor deplasa pe ruta DN65 Slatina – Pitesti – A1 Pitesti – Bucuresti).

Foarte intens circulate vor fi si drumurile care pornesc din punctele de frontiera cu Ungaria (unde, in multe statiuni, s-a deschis sezonul estival), dar mai ales cu Bulgaria (DN5 Giurgiu – Bucuresti si DN39 Vama Veche – Constanta).

Avand in vedere ca se va circula in coloana, politia le recomanda soferilor sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa evite sa depaseasca, pentru a preveni producerea unor coliziuni in lant.