Sapte autoturisme ale unor turisti romani aflati in statiunile bulgaresti Albena si Nisipurile de Aur au fost furate, in noaptea de vineri spre sambata, din fata a doua hoteluri, transmite Mediafax. Printre masinile furate se afla si cea a primarului din Clejani. Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, ministrul Elena Udrea a afirmat ca "regreta incidentul" si ca le-ar fi recomandat turistilor romani "sa-si petreaca vacanta pe litoralul romanesc, unde nu li s-ar fi intamplat asta".

Primarul localitatii Clejani, Florin Nidelea, a declarat ca vineri seara s-a cazat la hotelul "Melia Grand Hermitage" din statiunea Nisipurile de Aur, unde a ajuns cu masina sa, un BMW X5. El a spus ca sambata dimineata, cand a coborat in parcarea din fata hotelului, a constatat lipsa masinii, dar si a altui autoturism, un BMW X 6, apartinand tot unui turist roman care venise impreuna cu el.

"Este indamisibil ce s-a intamplat si nu imi vine sa cred. Am crezut ca sunt conditii pentru un turism la standarde europene, dar vad ca nu e asa. Noi am platit cand am plecat din Bucuresti, in voucherele care cuprindeau masa si cazarea, inclusiv pretul parcarii", a declarat primarul, care a adaugat ca avea in masina si pasapoartele, actele autoturismului si documentele de identitate ale sale si ale altor sase persoane din familie care il insotesc.

Nidelea a declarat ca alte cinci masini ale unor turisti romani cazati in statiunea Albena au disparut, vineri noaptea, din fata unui hotel.

El a spus ca in toate cazurile de furt a fost anuntata Politia bulgara, dar si diplomatii romani. Primarul din Clejani sustine ca un jandarm bulgar a agresat unul dintre turistii romani.

Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, ministrul Elena Udrea a afirmat ca "regreta incidentul" si ca le-ar fi recomandat turistilor romani "sa-si petreaca vacanta pe litoralul romanesc, unde nu li s-ar fi intamplat asta".

Potrivit informatiilor, mii de turisti romani isi petrec acest weekend pe litoralul bulgaresc al Marii Negre.