Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, s-a aratat nemultumita de chioscurile gasite pe suprafata plajei, in timpul unei vizite in Vama Veche, si a cerut autoritatilor ca acestea sa fie mutate de acolo in cel mai scurt timp. Udrea a intampinat opozitia proprietarilor chioscurilor respective, care i-au spus ministrului ca acestea reprezinta sursa lor de venit, relateaza Mediafax.

"Nu este o scuza asta. Din cauza dumneavoastra care vreti sa faceti activitatea exact cum va trece prin cap nu o sa mai avem turisti in cativa ani. Nu este o scuza ca dumneavoastra nu puteti sa va puneti chioscul in alta parte, n-are ce cauta pe plaja si punct", le-a raspuns Elena Udrea.

Atunci, unul dintre proprietarii chioscurilor respective a spus ca ei nu sunt la Mamaia, iar ministrul le-a replicat ca nu le-a cerut conditii de lux, ci doar ca lucrurile sa fie organizate in mod civilizat.

"Dar eu nu v-am spus sa faceti aici ceva de lux. V-am spus doar sa fie civilizat, asta e o mizerie. Domnule primar, faceti un proiect in asa fel incat oamenii acestia sa poata sa-si desfasoare activitatea in alta parte, nu aici", a spus Udrea.

Nicolae Urdea, primarul comunei Limanu (care are in responsabilitate si Vama Veche), a spus ca acele chioscuri vor fi demolate si mutate cativa metri in afara plajei.

Elena Udrea a atentionat ca saptamana viitoare va fi un nou control de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in Vama Veche tocmai pentru a verifica daca acele chioscuri au fost luate de pe plaja.