Sorin Oprescu a declarat sambata, in legatura cu situatia de la Spitalul CFR 2, unde prim-solista Amelia Antoniu si o alta femeie au contactat o infectie nosocomiala si au intrat in coma, ca daca medicii nu au cu ce sa lucreze ar trebui sa nu intre in sala de operatii, trasmite Mediafax.

"Din pacate sunt multi care au devenit manageri pentru ca ocupa functii politice. Politica nu distruge microbi. Medicul nu ar trebui sa intre in sala daca nu are toate conditiile de lucru", a spus primarul Capitalei.

El a precizat ca nu medicina este in colaps, ci sistemul sanitar, care nu produce sanatate si este subfinantat cronic. "Este un sistem subfinantat cronic, iar majoritatea medicilor nu au invatat decat sa stea cu capul plecat", a afirmat Sorin Oprescu.

Prim-solista Teatrului National de Opereta ''Ion Dacian'', Amelia Antoniu, a ajuns, in noaptea de marti spre miercuri, in coma, la Spitalul Universitar, din cauza unei infectii contactate in timpul internarii la Spitalul CFR 2. Familia sustine ca Amalia Antoniu se internase la spital pentru cauterizarea unei rani pe colul uterin, o interventie simpla in urma careia, in mod normal, ar fi trebuit sa se externeze foarte repede, insa starea sa s-a inrautatit din cauza unui virus intraspitalicesc.