Amelia Antoniu respira fara aparate, dar cu supliment de oxigen, reusind sa aiba o functie ventilatorie satisfacatoare, a precizat pentru Mediafax Bogdan Popescu. Ea a fost deconectata de la aparate sambata, in jurul orei 13.00.

Cea de a doua pacienta, Alice Roxana Preda, este insa in continuare intr-o stare foarte grava, avand afectate mai multe organe interne. Ambele paciente primesc antibiotice cu spectru larg de actiune. "Este vorba de patru antibiotice care le sunt administrate", a mai spus Bogdan Popescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta, Bogdan Popescu, familia Ameliei Antoniu a primit o oferta pentru continuarea tratamentului intr-o clinica din Viena.

UPDATE: Prim-solista Teatrului de Opereta Amelia Antoniu si Alice Roxana Preda ar fi infectate cu bacili gram negativ, potrivit primelor rezultate ale analizelor de laborator, anunta Mediafax, care citeaza surse medicale.

Primele rezultate ale analizelor de laborator in cazul probelor recoltate de la cele doua paciente indica prezenta bacililor gram negativ", au spus sursele citate.

Investigatiile de laborator continua, pentru confirmarea cu exactitate a cauzelor care au dus la intrarea in soc septic a Ameliei Antoniu si Roxanei Preda in urma unor interventii chirurgicale minore la care au fost supuse in Spitalul CF 2.

Prim-solista Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) si Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), marti noapte, in stare foarte grava, cu probleme respiratorii, fiind internate in Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva (ATI). Alice Roxana Preda fost supusa, luni, unei interventii de serclaj la Spitalul CFR 2, la scurt timp dupa ce a fost operata prim-solista Amelia Antoniu. Dupa interventiile chirurgicale, cele doua femei au intrat in soc septic, astfel ca s-a decis transferarea lor la SUUB.