Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tanase, din cauza managementului defectuos al institutiei, a declarat vineri pentru Agerpres Teodor Postelnicu, purtator de cuvant al MTI. Demiterea a fost determinata de faptul ca prim-solista de la Teatrul National de Opereta 'Ion Dacian' Amelia Antoniu (36 de ani) a ajuns in noaptea de marti spre miercuri, la Sectia terapie intensiva a Spitalului Universitar, in coma, dupa ce a fost supusa unei interventii chirurgicale minore la Spitalul CFR din Bucuresti.

Dr Bogdan Popescu, purtator de cuvant al spitalului, a declarat pentru Agerpres ca pacienta a venit de la Spitalul CFR 2, iar acum se afla conectata la aparate, ''starea sa fiind foarte grava, cu insuficienta a mai multor organe, din cauza unei infectii, in prezent efectuandu-se o evaluare a pacientei''. El a adaugat ca au fost trimise analize la Institutul 'Matei Bals', pentru a afla cauzele starii pacientei, iar Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta.

Amelia Antoniu se internase la Spitalul CFR 2 pentru cauterizarea unei rani pe colul uterin, o interventie simpla in urma careia, in mod normal, ar fi trebuit sa se externeze foarte repede.

O comisie a Ministerului Transporturilor, in a carui subordine se afla Spitalul CFR 2 si alte 14 spitale, a inchis sectia de Ginecologie si a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se stabili de ce natura este virusul respectiv.