Large Hadron Collider este cel mai mare experiment stiintific al lumii, care isi propune sa produca particule elementare ce nu au mai observate pana in prezent. Unul dintre principalele obiective este gasirea dovezii existentei bosonului lui Higgs, aflat la originea notiunii de masa in fizica teoretica.

Experimentul a starnit curiozitate, emotie dar si teama in randul opiniei publice din intreaga lume. In Romania, Partidul Conservator a cerut oprirea acestuia, de teama ‘gaurilor negre pitice’ care ar putea distruge Pamantul.

Despre drumul parcurs pana in prezent de oamenii de stiinta de la CERN, rezultatele obtinute, creatiune vs evolutionism, materie si spirit, Dr. Vincent Keisen Vuillemin, seful Departamentul de Inginerie al Centrului European pentru Cercetari Nucleare, dar si Maestru Zen, a discutat online cu cititorii HotNews.

Cine este Vincent Keisen Vuillemin

A construit prototipuri de detectoare de particule proiectate sa masoare energia particulelor ce ies din coliziunea dintre protonii accelerati de LHC

A participat la experimentul ATLAS, cel mai mare detector de particule conceput si realizat vreodata

Impreuna cu Grupul si Departamentul sau de la CERN au asamblat numeroase elemente ale acceleratorului si sunt responsabili pentru intreaga retea electrica a CERN-ului, pentru inginerie si metalurgie, ca si pentru sistemul de ventilație a tunelului LHC si a multor elemente ale masinii

A lucrat alaturi de Prof. Carlo Rubia in cadrul unui experiment ce a fost decisiv pentru intelegerea interactiunii dintre constituentii materiei.

A fost responsabil pentru detectorul central al experimentului care explora rezultatul anihilarii la energie inalta dintre materie si anti-materie. In urma experimentului, noi particule ai fost descoperite, numite W si Z, sau intermediate bosons (bosoni intermediari) care sunt particulele de baza schimbate in interacțiuni slab-electromagnetice (una dintre forțele interactive din universul nostru).

“Il puteti vedea pe Vincent Keisen Vuillemin si in aceasta seara, de la ora 19.00, la Muzeul Taranului Roman, unde va sustine o conferinta despre intalnirea dintre Zen si Stiinta moderna”, fiind invitatul Centrului Seeds for Happiness si Mokusho Zen House.

  • Puneti intrebari prin formularul de la sfarsitul articolului
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care  nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.