Un nou nor de cenusa - format dupa ce vulcanul din Islanda si-a intensificat activitatea, se indreapta catre Marea Britanie, relateaza agentiile internationale de presa. Spatiul aerian britanic se redeschide partial, marti dimineata, insa situatia se poate schimba oricand. Specialistii romani apreciaza ca noul nor vulcanic ar putea ajunge si deasupra tarii noastre, dupa cum informeaza Radio Romania Actualitati. Se estimeaza ca pana marti seara, primul nor va parasi in totalitate spatiul aerian al Romaniei, factorul principal care a ajutat la imbunatatirea calitatii aerului fiind precipitatiile.

Intre timp, in Europa, traficul aerian incepe sa revina la programul normal, peste 70% dintre zborurile aeriene urmand sa fie reluate.

Spatiul aerian romanesc, inchis incepand de sambata, la ora 18.00, din cauza norului de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda, a fost redeschis partial luni dimineata, la ora 9.00, cand aeroporturile din Timisoara si Arad au redevenit operationale.

Premierul Emil Boc a atentionat totodata ca redeschiderea aeroporturilor nu inseamna ca pasagerii pot pleca spre orice tara si le-a recomandat acestora sa verifice destinatiile de calatorie la companiile care emit biletele.