Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat si a demarat procedura verificarii averii senatorului Catalin Voicu, arestat intr-un dosar in care este acuzat de coruptie, informeaza Agerpres.

ANI verifica averea senatorului, dupa ce in presa au aparut informatii extrase din dosarul de urmarire penala privind mai multe imprumuturi acordate de Voicu unor persoane, bani care nu se regasesc si in declaratia sa de avere.

Radu Daniel Floarea, presupusul fin al senatorului Catalin Voicu, a fost audiat, luni, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, acesta recunoscand ca a imprumutat de la senator 200.000 de euro.

Dezvaluirile facute de HotNews.ro din referatul intocmit de procurorii anticoruptie in cazul senatorului PSD Catalin Voicu arata ca acesta i-a cerut omului de afaceri Costel Casuneanu o mare suma de bani pentru finul sau Radu Daniel Floarea. Intr-o alta convorbire telefonica, Radu Daniel Floarea neaga ca ar fi finul senatorului si sustine ca i-a dat demult banii inapoi lui Catalin Voicu.