Costica Constanda a dat in judecata Primaria Capitalei si Consiliul General, solicitand anularea contractului prin care a primit Satul Francez in schimbul cedarii Parcului Bordei catre municipalitate, scrie Ancheteonline.ro. Omul de afaceri sustine ca terenul din Satul Francez nu are nicio valoare, deoarece consilierii generali nu au aprobat la timp Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Soseaua Nordului 114-140.

El cere acum municipalitatii 150 de milioane de euro, reprezentand daune, contravaloarea terenului din Parcul Bordei si banii dati Primariei in schimbul cladirilor din Satul Francez.

Sotii Costica si Maria Constanda au introdus la Tribunalul Bucuresti o actiune privind anularea contractului prin care, in martie 2008, au intrat in posesia Satului Francez, in schimbul cedarii Parcului Bordei catre Primaria Capitalei.

Omul de afaceri sustine ca cei din Consiliul General nu si-au tinut promisiunile asumate prin contract si au taraganat aprobarea PUZ-ului pentru ridicarea unor constructii in Satul Francez, ceea ce ar fi trebuit sa-i aduca, dupa calculele sale, un profit de 200 de milioane de euro.

Costica Constanda nu mai vrea sa reintre nici in posesia Parcului Bordei, pentru ca terenul a fost introdus intre timp in domeniul public si pe el nu se mai poate construi nimic.

Pretentiile lui Constanda sunt insa uluitoare. El cere ca Primaria sa-i plateasca acum suma de 29,7 milioane de euro (17.757.210 si 12.000.000, reprezentand despagubirile stabilite in 2007 de Curtea de Apel Bucuresti pentru intarzierea aprobarii PUZ-ului aferent Parcului Bordei, 6.417.669 de euro, pe care el si sotia sa i-au achitat Primariei in schimbul cladirilor existente in Satul Francez si 113.600.000 de euro, reprezantand valoarea terenului din Parcul Bordei. In total 150 de milioane de euro, la care se adauga penalitati de intarziere.

Citeste restul articolului pe Ancheteonline.ro