Sapte din cei noua membri ai Curtii Constitutionale, mai putin presedintele Ioan Vida si judecatorul Nicolae Cochinescu, urmau sa fie verificati de ANI, intrucat pe numele lor a fost inregistrata, in urma cu trei saptamani, o sesizare referitoare la discrepante intre declaratiile de avere si realitate, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, exceptii de neconstitutionalitate similare cu cele invocate de avocata Alice Draghici si care au dus, practic, la desfiintarea ANI, au fost ridicate si in trecut, dar au fost respinse. Exceptiile ridicate in cazul Bradisteanu au fost admise dupa sesizarea, la ANI, impotriva judecatorilor Curtii.

Declaratiile de avere nu vor mai fi publice - este unul din efectele deciziei Curtii Constitutionale, care a lasat practic Agentia de Integritate fara atributiile principale. Practic, senatorii, deputatii, ministrii, etc. nu mai sunt obligati sa-si faca publice declaratiile de avere si de interese.

Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca Guvernul urmeaza sa emita in cel mai scurt timp o ordonanta de urgenta care sa redea principalele atributii Agentiei de Integritate, dupa ce capitolele I si VI din Legea 144/2007 (legea de functionare a Agentiei NationaIe de Integritate) au fost declarate neconstitutionale prin Decizia 415 din 14.04.2010. Motivarea deciziei CC n-a fost inca redactata, ea urmand sa fie data publicitatii in perioada urmatoare.