Curtea Suprema a respins, luni la pranz, cererea de eliberare sub control judiciar a senatorului Catalin Voicu. Luni seara, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, dupa judecarea recursurilor formulate de judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, ca cei trei sa fie pusi in libertate cu interdictia de a parasi tara. Acestia au fost pusi in libertatea la putin timp dupa miezul noptii. Decizia ICCJ nu mai poate fi atacata de procurori.

Cei trei au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzati de coruptie in acelasi dosar cu senatorul Catalin Voicu.

"Ramane acum sa demonstram in continuare ca suntem fideli acelorasi principii carora le-am fost toata viata si sa aratam ca ne-am purtat si ne purtam demn in aceasta situatie nedemna", a declarat Viorica Costiniu, sotia judecatorului Costiniu si presedinte de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania.

Marius Locic: "S-a dovedit ca noi am avut dreptate. Sper sa se dovedeasca in continuare ca noi avem dreptate si-mi doresc ca judecatorii sa nu se lase influentati de nimic altceva decat de probele din dosar. Domnul Voicu m-a trimis la Politia Capitalei in calitatea sa de senator. Il astept sa presteze in continuare pentru ceea ce l-am platit, adica pentru consultanta juridica. Va rog sa-mi spuneti dumneavoastra care e prostul care sa dea 30 de mii de euro pentru o simpla audienta la Politie? Domnul Voicu nu si-a folosit functia ci a fost oripilat de ce s-a intamplat si nu a facut altceva decat sa informeze organele de politie despre faptul ca un patron roman este santajat si amenintat de un cetatean strain."

Avocatii lui Catalin Voicu pot face recurs la decizia de luni a instantei.

Reamintim ca Marius Locic, Costel Casuneanu si Florin Costiniu au fost audiati, saptamana trecuta, la DNA in acelasi dosar in care este cercetat si senatorul Catalin Voicu. Avocatul din oficiu al omului de afaceri Marius Locic a declarat ca acesta se considera nevinovat si victima "unui abuz".

CSM si-a dat avizul pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, in dosarul in care acesta este urmarit penal, pentru trafic de influenta, alaturi de senatorul Catalin Voicu, aflat deja in arest din 23 martie. Potrivit anchetatorilor, senatorul Catalin Voicu ar fi uzat de influenta sa, in schimbul unor foloase, in dosare in care erau interesati Costel Casuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazare, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprisan, Maria Schultz - vicepresedinta organizatiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

In stenogramele din dosarul DNA in acest caz, publicate de HotNews.ro, apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru care senatorul Catalin Voicu ar fi intervenit pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie si la IGP.