Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 29 de zile a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu. Acestia sunt inculpati in dosarul de cercetare penala deschis de DNA pe numele senatorului PSD Catalin Voicu. Cei trei au fost luati, in jurul orei 7.30, din arestul politiei Capitalei unde si-au petrecut noaptea de joi spre vineri. Sedinta de judecata a inceput la ora 8.00.

UPDATE 10: ora 24.00 - Florin Costiniu, Marius Locic si Costel Casuneanu au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, in urma verdictului ICCJ.Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, insa este executorie. Cei trei vor fi dusi in arestul Politiei Capitalei.

Judecatorul Florin Costiniu a declarat, dupa pronuntarea instantei, ca nu vrea sa comenteze aceasta sentinta si ca luni va face recurs la decizia de arestare preventiva.

Omul de afaceri Marius Locic a declarat ca nu se astepta la aceasta decizie, dar ca are incredere in justitie si ca asteapta ca aceasta sa-si faca datoria.

UPDATE 9: ora 23.15 - Instanta suprema a ramas in pronuntare pe cererea procurorilor DNA de arestare a lui Costiniu, Casuneanu si Locic. In cursul procesului, care durat peste 15 ore, au fost audiati cei trei inculpati, iar avocatii si procurorul de sedinta au tinut pledoariile pe larg.

UPDATE 8: ora 19.50 - Audierea judecatorului Florin Costiniu s-a incheiat. Sedinta de judecata este suspendata pentru 15 minute, dupa care vor urma pledoariile avocatilor.

UPDATE 7: A inceput audierea lui Florin Costiniu

UPDATE 6: Ordonanta de retinere a judecatorului Florin Costiniu a expirat

UPDATE 5: Omul de afaceri Marius Locic este audiat

UPDATE 4: Procesul a fost reluat, dupa ce magistratii l-au suspendat o jumatate de ora

UPDATE 3: Ordonanta de retinere a omului de afaceri Marius Locic a expirat

UPDATE 2: Ordonanta de retinere a omului de afaceri Costel Casuneanu a expirat, in jurul orei 12,45. In aceste conditii, Costel Casuneanu poate parasi sala de judecata sau poate alege sa astepte pronuntarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind arestarea sa preventiva, potrivit Agerpres.

UPDATE 1: Inalta Curte de Casatie de Justitie a respins exceptiile invocate de avocatii judecatorului Florin Costiniu si ai oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, si a trecut la audierea acestora, informeaza Agerpres. Primul audiat este omul de afaceri Costel Casuneanu, ceilalti doi fiind scosi din sala de judecata urmand sa fie audiati ulterior.

Joi seara, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu primisera ordonante de retinere pentru 24 de ore. Acestea expira vineri la ora 13.35 si, respectiv, 13.00 si 15.30, in cazul ultimilor doi. Judecarea cererii procurorilor de arestare pentru 29 de zile fusese amanata, joi seara, pentru ca aparatorii celor trei cerusera timp pentru studierea dosarului.

Marius Locic, Costel Casuneanu si Florin Costiniu au fost audiati, joi, la DNA in acelasi dosar in care este cercetat si senatorul Catalin Voicu. Avocatul din oficiu al omului de afaceri Marius Locic a declarat ca acesta se considera nevinovat si victima "unui abuz".

CSM si-a dat miercuri avizul pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, in dosarul in care acesta este urmarit penal, pentru trafic de influenta, alaturi de senatorul Catalin Voicu, aflat deja in arest din 23 martie. Potrivit anchetatorilor, senatorul Catalin Voicu ar fi uzat de influenta sa, in schimbul unor foloase, in dosare in care erau interesati Costel Casuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazare, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprisan, Maria Schultz - vicepresedinta organizatiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

In stenogramele din dosarul DNA in acest caz, publicate de HotNews.ro, apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru care senatorul Catalin Voicu ar fi intervenit pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie si la IGP.