Conventia Organizatiilor de Media condamna, intr-un comunicat, atitudinea premierului Emil Boc, "care considera ca televiziunile private au obligatia de a transmite punctul de vedere al autoritatilor statului ori de cate ori reprezentantii acestora doresc sa intre in direct". Reactia vine dupa incidentul de miercuri dintre premier si reprezentantii mass-media, cand seful Guvernului si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca Realitatea Tv a refuzat o interventie a purtatorului de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

"Libertatea presei inseamna si libertatea de a lua decizia editoriala privind persoanele invitate sa-si exprime punctul de vedere in cadrul unei emisiuni. Reprezentantii guvernului au nenumarate posibilitati de a se exprima public si de a explica deciziile politice pe care le iau. Suntem profund nemultumiti de faptul ca primul ministru considera televiziunea publica ca pe un instrument prin care Guvernul isi poate transmite, nestanjenit si in lipsa unei abordari critice, mesajul catre cetateni. Aceasta atitudine tradeaza mentalitatea Guvernului si a partidelor de a considera televiziunea publica drept o televiziune a statului si nu una care trebuie sa actioneze in interes public", se mai arata in comunicat.

Emil Boc a acuzat, miercuri, posturile tv Realitatea si Antena 3 de faptul ca "dezinformeaza si denatureaza realitatea romaneasca", luandu-i la un moment dat si microfonul din mana reporterului Realitatea TV.