Judecatorul Florin Costiniu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie unde este audiat intr-un dosar in care este acuzat, alaturi de senatorul PSD Catalin Voicu, de trafic de influenta. La intrarea in sediul DNA judecatorul nu a dorit sa raspunda intrebarilor puse de jurnalisti. "30 de carti daca as fi scris, nu m-ati fi pozat atat", le-a spus magistratul ziaristilor.

CSM si-a dat avizul pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care este urmarit penal alaturi de senatorul Catalin Voicu.

Tot joi, la sediul DNA, sunt citati pentru audieri si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Judecatorul Florin Costiniu a declarat, miercuri seara, ca mandatul sau de presedinte al Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a expirat la 31 martie.

Judecatorul Costiniu este acuzat ca ar fi intervenit, la cererea lui Catalin Voicu, pe langa unii judecatori de la Inalta Curte sa solutioneze favorabil un dosar al lui Costel Casuneanu, care in final s-a solutionat definitiv si irevocabil nefavorabil omului de afaceri.