Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), anchetat in dosarul in care a fost arestat preventiv deja Catalin Voicu, anunta Mediafax.

Procurorii anticoruptie au cerut Sectiei pentru judecatori a CSM incuviintarea retinerii si arestarii preventive a judecatorului Florin Costiniu, care este cercetat penal pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta care este retinuta in sarcina senatorului PSD Catalin Voicu. Miercuri, membrii sectiei CSM au avizat favorabil cererea DNA.

Judecatorul Costiniu este citat pentru audieri, joi, la DNA, alaturi de oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu.

Costiniu este in concediu de odihna din 1 aprilie, pentru o perioada de 15 zile.

UPDATE - Costiniu: "Ma simt absolut nevinovat. Nu am savarsit nicio fapta penala"

Abordat de ziaristi, miercuri seara, in fata locuintei sale, judecatorul Florin Costiniu a declarat ca se va prezenta joi la DNA pentru audieri si ca are incredere in echidistanta procurorilor. El a sustinut totodata ca nu se simte deloc vinovat, prentru ca "nu a savarsit nicio fapta penala".

  • Am fost citat la DNA maine, la ora 12.00, si ma voi prezenta.
  • Eu am incredere in echidistanta procurorilor si in autoritatile statului. Nu am de facut alte comentarii, astept ziua de maine.
  • Se poate vorbi de o presiune pentru ca, de cateva zile, are loc o tele-justitie.
  • Pe domnul Casuneanu l-am vazut doar de doua ori, adunat - cam 10 minute.
  • Nu pot comenta in niciun fel avizul CSM, nu vreau sa-l comentez nici de bine, nici de rau.
  • Ma simt absolut nevinovat. Nu am savarsit nicio fapta penala, cu atat mai putin una de coruptie. Deci, ceea ce mi se intampla mi se pare nedrept.
  • Pe 31 martie mi s-a terminat mandatul de presedinte al Sectiei Civile de la Inalta Curte. In ultimii trei ani nu mi-am luat niciun concediu si mi-am luat acum niste restante de concediu.
  • Astept ca justitia sa se indeplineasca si cred ca se va face in mod corect.

Judecatorii Florin Costiniu si Cristian Jipa de la instanta suprema sunt pusi sub acuzare in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu, arestat pentru coruptie in 30 martie.

Judecatorul Florin Costiniu este presedintele Sectiei civile si de proprietate intelectuala a ICCJ. In 17 septembrie 2009, judecatorul Cristian Jipa de la Tribunalul Bucuresti - cel care a sters prejudiciul din cazul Rafo si a separat dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu de cel al Ioanei Maria Vlas - a fost promovat la Sectia penala a instantei supreme, Consiliului Superior al Magistraturii admitand candidatura acestuia, in urma unui simplu interviu.