La Ministerul Finantelor erau prevazute patru posturi de secretar de stat si erau ocupate doar trei. Astfel, in urma numirii lui Alexandru Nazare in functia de secretar de stat, nu a fost modificata organigrama, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului. Afirmatia a fost facuta in urma informatiilor aparute in presa potrivit carora premierul Emil Boc a cerut, anul trecut, in octombrie, ca la fiecare minister sa existe maxim doi secretari de stat. Ioana Muntean sustine ca acestea sunt "informatii false".

"Pe data de 1 octombrie 2009, PSD s-a retras de la guvernare. In data de 2 octombrie, primul-ministru a facut aceasta declaratie. Primul-ministru s-a referit la faptul ca vor ramane doar doi secretari de stat, insa, doar in perioada pana cand va fi investit un nou Guvern, pana dupa alegeri. Cu alte cuvinte, primul-ministru a spus ca nu vor fi adusi secretari de stat de la PDL pentru a ocupa posturile vacante ramase dupa retragerea PSD de la guvernare. Dupa cum stiti, pozitiile secretarilor de stat sunt functii politice. Acest Guvern este sustinut de partide politice si functiile de secretari de stat sunt impartite in consecinta", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Potrivit acesteia, nu au fost modificate organigramele nici la Ministerul Economiei si nici la Ministerul Finantelor. "Ministerul Economiei avea patru secretari de stat inainte de a fi comasat cu Ministerul IMM-urilor, care avea trei secretari de stat. Prin comasarea celor doua ministere ar fi trebuit sa fie sapte pozitii de secretari de stat. Astazi sunt cinci posturi de secretari de stat si nu sase, asa cum au dezinformat unele televiziuni. Organigrama Ministerului Economiei va ramane neschimbata. La fel s-a intamplat si la Ministerul de Finante. Erau patru posturi, da, si sunt patru posturi si erau doar trei secretari de stat. Iar domnul Alexandru Nazare a venit pe un post vacant. Nu s-a modificat organigrama Ministerului de Finante", a mai spus Muntean.

Numirea lui Nazare a fost privita ca pe o recompensa politica, fostul europarlamentar neavand studii economice care sa il recomande pentru o asemenea functie.

Vezi aici care a fost activitatea lui Alexandru Nazare in Parlamentul European