In nemernicia mea si in dorinta de a deveni o tara mai moderna, deoarece merg cu RATB, mi-am luat, la propunerea unei domnite de la bilete, Portofel electronic. Adica un card preplatit care functioneaza si la Metrorex si la RATB cu care sa-mi platesc turele prin targ. O miscare aparent normala. Fals, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

Domnita de la bilete mi-a dat cardul, mi-a explicat ca putem merge mai multe persoane cu el, ca merge la metrou, o chestie care mi-a placut. Nu mi-a explicat ca puteam sa fiu urmarit peste tot dar asta stiam.

Eu am trasee diverse dar una din turele mele comune este cu troleul de la Favorit la Ministerul Transporturilor si viceversa. Un drum care pare la fel ca oricare altul. Daca la dus nu e diferit la intors este.

Toate rutele RATB in circuit care au un capat la care nu se goleste autobuzul supun calatorii care trec peste capatul fals la platirea de doua ori a biletului. Astea sunt regulile. Dar asta scrie doar pe site si niciunde altundeva. Nu scrie in autobuz, nu scrie pe card.

Sa zicem ca nu asta e problema, nu e o scuza ca habar n-ai care sunt regulile. Dar se face o discriminare intre cei care platesc cu "Portofel electronic" (vezi partea cu Retineti) si cei care taxeaza bilet. Daca am un bilet taxat pot sa trec peste capatul formal, daca am varianta electronica trebuie sa platesc de doua ori.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.