Bulevardul Kiseleff se va transforma intr-o jungla. Nu la figurat, ci la propriu. Asta pentru ca ADP sector 1 a plantat liane langa copacii de pe faimosul bulevard. Peisagistii sustin ca, in cativa ani, cand plantele vor creste, arborii ar putea ceda sub greutatea acestora si vor cadea peste masini sau in capul trecatorilor.

„Lianele plantate langa arborii de pe Kiseleff se numesc Wisteria sinensis sau popular, glicina, o planta care este superba cand infloreste primavara. Problema este ca trebuie sa i se ofere un suport separat deoarece, daca nu este taiata regulat, creste anual cam 3 metri si devine o amenintare prin greutate, iar copacii risca sa cada din aceasta cauza. Si mai grav este insa faptul ca este foarte agresiva si sufoca pomii in foarte scurt timp. Liana si copacul incep sa concureze pentru lumina si, in timp, planta suport nu isi mai poate face fotosinteza si se usuca”, explica Diana Culescu, peisagist.

Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei sector 1, spune ca trebuie sa vedem mai intai ce se intampla si sa criticam dupa.




Copac sufocat de glicina
Copac sufocat de glicina
Foto: HotNews.ro
„Le-a plantat ADP-ul pentru ca asa au considerat ei. Dar nu a facut nimeni nimic de capul lui. Sunt puse dupa decizia unor peisagisti. Exista un proiect de amenajare pentru tot bulevardul. S-au plantat anumite specii de plante ca bulevardul sa arate intr-un fel in luna mai. Hai sa vedem ce se intampla si dupa aia sa criticam”, spune acesta. O glicina cu inaltimea de 1,5 metri costa circa 100 de lei.