Senatorul Catalin Voicu a fost internat, marti seara, in jurul orei 23.30, la Spitalul Penitenciarului Jilava, dupa ce a fost supus unui control medical. El s-a simtit rau, iar medicul a decis ca este nevoie de spitalizare. Deocamdata, nu se cunoaste exact diagnosticul pe care il are Catalin Voicu.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Penitenciarului Jilava, Daniela Popescu, a declarat ca starea de sanatate a lui Catalin Voicu este stabila in acest moment, iar acesta se afla sub supraveghere medicala.

Mihai Dinu, avocatul lui Catalin Voicu, a declarat la Antena 3 ca, marti seara, in momentul in care au ajuns la politie, mandatul de arestare nu sosise. "Am stat in sala de asteptare pana a venit mandatul. Primul lucru a fost vizita medicala. Domnul senator Vioicu avea deja o stare medicala nu prea buna: o tensiune crescuta si mi-a zis sa sun la familie sa aduca niste medicamente", a explicat avocatul lui Voicu.

"Imi spunea ca simte tensiunea crescuta, cu pulsul foarte ridicat. Probabil, pana la momentul in care a fost vizitat de medic, starea de sanatate s-a mai inrautatit", a continuat avocatul Mihai Dinu.

Ultima oara cand senatorul a fost internat in spital, acesta suferea de anxietate depresiva si hipertensiune arteriala.

Catalin Voicu a primit mandat de arestare pentru 30 de zile

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au aprobat cererea DNA privind arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Catalin Voicu. Senatorul poate face recurs in termen de 24 de ore. Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea sa, publicate de HotNews.ro, apar numele unor politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, magistrati - Florin Costiniu, dar si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru care Catalin Voicu ar fi intervenit pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie si la IGP. Din stenograme reiese si intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" pe numele lui Gabriel Oprea.

Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.