Tarifele minime unice si obligatorii pentru libera practica medical-veterinara vor fi eliminate

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 29 martie 2010, 13:29 Actualitate | Esenţial

Tarifele minime unice si obligatorii pentru libera practica medical-veterinara, stabilite de Colegiul Medicilor Veterinari, vor fi eliminate, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), transmite Mediafax.

Proiectul modifica articolul 36 din Legea nr.160/1998 pentru organizarea si exercitarea profesiunii de medic veterinar, prin care tarifele si onorariile pentru libera practica medical-veterinara se stabilesc de catre fiecare medic veterinar, pe criterii de competenta, iar Colegiul Medicilor Veterinari stabileste tarifele minime unice si obligatorii.

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, tarifele si onorariile pentru libera practica medical-veterinara se stabilesc de catre fiecare medic veterinar.

"In urma procesului de evaluare a legislatiei din domeniul de activitate al ANSVSA au fost identificate actele normative care contin prevederi ce nu sunt in conformitate cu Directiva 2006/123/CE, iar acestea trebuie sa fie eliminate in regim de urgenta. Intre aceste acte normative se numara si Legea nr.160/1998 pentru organizarea si exercitarea profesiunii de medic veterinar", se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta.

Potrivit legislatiei europene, in conditiile in care tarifele, prin definitie, se stabilesc de catre prestator, conditionarea referitoare la "criteriile de competenta" reprezinta o ingerinta in drepturile prestatorilor de servicii de a stabili valoarea serviciilor pe care le presteaza.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1891 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version