Ministerul Afacerilor Externe atrage atentia cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in afara granitelor Romaniei cu ocazia Sarbatorilor de Paste sa verifice inainte de a pleca, indiferent de destinatia aleasa, conditiile si alertele de calatorie postate pe site-ul www.mae.ro, la rubrica „Sfaturi de calatorie”.

"Recomandam cu insistenta cetatenilor romani sa verifice valabilitatea documentelor de calatorie si, daca este cazul, a vizei de intrare obtinute. Cartea de identitate (pentru statele UE) sau pasaportul trebuie sa fie valabile cel putin 6 luni de la data prevazuta pentru intrare", se arata intr-un comunicat al MAE.

MAE mai recomanda celor care doresc sa plece in vacanta in afara granitelor sa incheie o asigurare medicala si de viata, dar si o asigurare de calatorie valabila pentru tara in care urmeaza sa se deplaseze.

Cei care calatoresc cu autoturismul personal trebuie sa se asigure ca toate documentele necesare sunt valabile si trebuie sa se asigure ca detinerea si respectiv folosirea dispozitivelor anti-radar si de detectare radar nu sunt interzise in tara de destinatie si nici in tarile de tranzit.

"Nu in ultimul rand, atragem atentia cetatenilor romani sa evite deplasarea in zone periculoase si sa respecte traditiile si obiceiurile locale. Unele comportamente sociale pot intra sub incidenta legii penale a tarii respective", se mai arata in finalul comunicatului.