Copiii de la Centrul "Gavroche" vor locui intr-o alta cladire, apartinand administratiei locale a sectorului 2 al Capitalei, dupa ce, in urma unei decizii judecatoresti, imobilul in care au stat pana acum urmeaza sa fie evacuat vineri. Potrivit Agerpres, primarul Neculai Ontanu le-a pus la dispozitie copiilor un nou centru de plasament.

Decizia edilului sectorului 2 vine dupa ce S.C. Bucur Obor S.A. a reusit sa castige dreptul de proprietate asupra cladirii din soseaua Colentina 6A unde functiona centrul, singurul din tara destinat copiilor abuzati de propriii parinti sau adusi din retelele mafiote de pe plan local si din strainatate.

In acest centru, minorii, victime ale traficului de fiinte umane, beneficiau de masuri de protectie, consiliere psihologica si ingrijire medicala, in functie de abuzurile la care fusesera supusi, in timp ce organele de cercetare ii audiau pentru aflarea modului in care devenisera victime.

Centrul "Gavroche" va fi evacuat vineri in baza unei decizii judecatoresti. El a fost infiintat in anul 1992 si a functionat, din 2004, in cadrul Directiei Generale de Protectia Copilului Sector 2.

In anul 2004, SC Bucur Obor revendica imobilul, iar printr-o decizie Tribunalul Bucuresti, sectia a IV-a civila, a dispus obligarea Ministerului Finantelor, Consiliului Local sector 2 si DGASPC Sector 2 ''sa lase reclamantei, in deplina proprietate si linistita posesie, imobilul, compus din teren in suprafata de 388 metri patrati si constructia edificata pe acesta''.

Pana la expirarea celor 5 zile prevazute de somatie, Primaria Sectorului 2, prin directia de specialitate, a solicitat SC Bucur Obor, un termen de gratie de 60 zile, in vederea eliberarii imobilului in conditii de perfecta siguranta pentru copiii din centru, obtinand doar o pasuire de 9 zile.

Desi Primaria Sectorului 2 a solicitat instantei judecatoresti suspendarea provizorie a executarii silite, aceasta a respins solicitarea.