Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul deputatului social-democrat Florentin Balosin Gust, pentru fals in declaratii. ANI s-a sesizat din oficiu, dupa ce Academia Catavencu a publicat un articol in care semnala posibila nerespectare a dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de interese.

Florentin Balosin Gust este, din decembrie 2008, deputat in Parlamentul Romaniei. In urma verificarii prealabile, "au rezultat o serie de neconcordante", se arata in comunicatul Agentiei.

UPDATE Florentin Balosin Gust: Firma la care se face referire in cercetarea ANI nu a fost niciodata infiintata

  • Florentin Gust, pentru HotNews.ro: Firma la care se face referire in cercetarea ANI nu a fost niciodata infiintata pentru ca am abandonat procedura. Initial am depus actele la Camera de Comert, dar nu am inregistrat-o la Finante, practic procedura nu s-a finalizat. Cei de la ANI fac referire la declaratia de interese din cauza unei discrepante, probabil nu am pus virgula. Este o greseala de incepator in a completa declaratia de avere. Puteau sa ma citeze sau sa ma intrebe despre ce este vorba. Este un joc de imagine si este abuziv sa dai comunicate de presa fara o informare in prealabil a persoanei in cauza.

In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor, au rezultat urmatoarele:

1. Florentin Balosin Gust deține, incepand cu data de 14.03.2008, calitatea de asociat unic la S.C. INFO GAST S.R.L. si, incepand cu data de 18.09.2001, calitatea de asociat la S.C. GAST TRADING S.R.L.;

2. in perioada 14.03.2008 - 05.02.2009, deputatul a detinut functia de administrator la S.C. INFO GAST S.R.L.;

3. in intervalul 18.09.2001 – 06.02.2009, Florentin Balosin Gust a detinut functia de administrator la S.C. GAST TRADING S.R.L., iar in perioada 19.10.2004 -19.10.2008 pe cea de administrator la S.C. PARC-TURISM S.A.;

4. in perioada 22.08.2006 - 10.10.2008, a detinut calitatea de asociat si administrator la S.C. STUDENT MARKET S.R.L.;

5. la data de 05.02.2009, respectiv 06.02.2009, au fost inregistrate la Registrul Comețului de pe langa Tribunalul Dolj cererile de mențiune avand ca obiect revocarea mandatului de administrator la S.C. GAST TRADING S.R.L., respectiv, S.C. INFO GAST S.R.L.

Astfel, in urma verificarilor, a rezultat faptul ca Florentin Balosin Gust a mentionat in declaratia de interese depusa la data de 15.12.2008 doar faptul ca detine calitatea de asociat la S.C. GAST TRADING S.R.L. si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al S.C. PARC TURISM S.A., fara a face referiri cu privire la functiile de administrator pe care le detine la S.C. GAST TRADING S.R.L. și la S.C. INFO GAST S.R.L., respectiv calitatea de asociat unic la S.C. INFO GAST S.R.L. Calitatea de asociat unic la S.C. INFO GAST S.R.L. nu a fost mentionata nici in declarația de interese depusa la data de 10.06.2009.

Lista sesizarilor ANI, de la inceputul anului:

  • In urma cu o zi, ANI le-a cerut procurorilor sa ancheteze cazul deputatului PD-L de Prahova Andrei Valentin Sava, suspectat de asemenea de fals in declaratii.
  • 4 martie, ANI a sesizat Parchetul in cazul deputatului PD-L Mircea Marin, acuzat de fals in declaratii
  • 5 februarie, ANI a sesizat Parchetul in cazul fostului ministru de Finante Gheorghe Pogea, pentru stare de incompatibilitate
  • 3 februarie, ANI l-a acuzat pe Mircea Dinescu de incompatilitate
  • 28 ianuarie, cazul fostului ministru al Tineretului Sorina Placinta, acuzata de fals in declaratii
  • 26 ianuarie, cazul fostului ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu pentru fals in declaratii
  • 25 ianuarie, ANI a anuntat ca a constatat faptul ca primarul Sibiului Klaus Johannis s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23.04.2003 - 18.05.2004.