Procurorul general Codruta Kovesi a transmis la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), joi dimineata, avizul Senatului privind arestarea lui Catalin Voicu, anunta Mediafax.

Surse judiciare au informat ca in cursul zilei de joi au fost citati pentru a fi audiati la DNA judecatorul Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Catalin Voicu, inregistrandu-se doar un vot peste minimum necesar. Sedinta plenului Senatului in care s-a discutat cererea de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Voicu s-a desfasurat in absenta senatorului, el fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Hotararea in cazul cererii de arestare a lui Voicu a fost transmisa Ministerului Justitiei de catre presedintele Senatului.

Senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal presedintele Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la traficul de influenta savarsit de senatorul PSD Catalin Voicu, precum si omului de afaceri Costel Casuneanu.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu, in doua transe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 de euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.