UPDATE Sindicatul din invatamant "Spiru Haret" va continua protestele, a anuntat liderul sindical Gheorghe Isvoranu. "Dispretul pe care il afiseaza guvernantii actuali este nemaiintalnit de cand suntem in aceasta activitate sindicala, din 1990 pana acum. Nu am intalnit, practic, un guvern atat de refractar invatamantului", a declarat Isvoranu, dupa negocierile cu ministrii Educatiei si Muncii, transmite Agerpres.

Liderul sindical a avertizat ca, in perioada urmatoare, protestele vor fi din ce in ce mai puternice. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, si ministrul Muncii, Mihai Seitan, s-au intalnit, joi, in jurul orei 11, la Palatul Victoria, cu reprezentantii sindicatelor din invatamant.

Peste 1.500 de sindicalisti ai celor patru federatii sindicale din invatamant au protestat in Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului. Sindicalistii au organizat, apoi, un mars pe Calea Victoriei, in fata sediului Ministerului Educatiei.

Intre timp, in unitatile scolare din tara, are loc dezbaterea noului proiect de Lege a educatiei nationale si nu se vor desfasura activitati didactice de predare.

Pe 22 aprilie, sindicalistii din invatamant au anuntat ca vor inceta activitatea si au amenintat ca, in cazul in care cererile lor nu vor fi luate in seama, vor declansa greva generala in prima decada a lunii iunie.

Reamintim ca, din 22 martie, profesorii au hotarat sa nu mai treaca in catalog note si calificative.