Obiectivul Romaniei este mentinerea unui acord de asistenta cu FMI si cu Banca Mondiala, inclusiv dupa iesirea din criza, a declarat, miercuri seara, presedintele Traian Basescu, acesta estimand insa ca nu va fi nevoie de un nou acord stand-by.

"Atat in discutiile pe care le-am avut in ianuarie cu FMI, saptamana trecuta cu noul director al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia, obiectivul nostru e sa continuam colaborarea cu aceste institutii, chiar si dupa ce economia romaneasca va iesi din criza. Sigur, nu neaparat avand nevoie de finantare de la FMI, deci nu estimez ca vom avea nevoie de un nou acord stand- by, dar vom ramane intr-un acord de asistenta atat cu FMI, cat si cu Banca Mondiala", a spus presedintele, prezent la deschiderea lucrarilor Adunarii Generale a Camerei Americane de Comert din Romania, informeaza Agerpres.

El a mai spus ca obiectivele colaborarii cu institutii precum FMI si Banca Mondiala vor fi cele care decurg din calitatea Romaniei de membru UE.

"Programele pe care le vom dezvolta cu Fondul si Banca Mondiala vizeaza in primul rand asistenta tehnica si vor avea ca obiective, obiectivele care vor rezulta din noua strategie UE 2020, obiectivele pe care le avem de indeplinit in programul de convergenta si utilizarea cu prioritate a fondurilor de la UE", a precizat Traian Basescu.