Comisia este gata sa elaboreze un cadru european pentru coordonare si asistenta care sa fie utilizat daca este necesar si daca se cere. Lucram indeaproape cu toate statele din zona euro pentru a ajunge la o astfel de solutie saptamana aceasta, inainte de Consiliul European, a declarat miercuri, 24 martie Olli Rehn, Comisarul european pentru afaceri economice si monetare. Legat de o eventuala implicare a FMI, "parerea Comisiei este ca am prefera o facilitate a zonei euro pentru o problema europeana".

"Nu vrem sa intram intr-o dezbatere teoretica cu privire la FMI, este un partener si colaboram bine cu acesta insa acum avem nevoie de o solutie urgenta si ar trebui sa se bazeze pe o solutie a Uniunii Europene", a mai spus Olli Rehn, cu ocazia adoptarii Programelor de Convergenta si Stabilitate transmise de Statele Membre.

Acesta a mai spus ca Grecia se afla pe directia cea buna de a atinge nivelul de pana la 4% al deficitului bugetar. "Ar fi un punct de turnura pentru dezvoltarea economica a Greciei. Dar nici Grecia, nici zona euro, n-au scapat inca de perioada problematica, de aceea Comisia incurajeaza statele membre sa ia decizii politice pentru a asigura stabilitatea in zona euro", a mai declarat Comisarul european.