"Copiii Domnului", sapte mirese pentru sapte sectanti

de Andreea Strachina     EvZ.ro
Luni, 22 martie 2010, 11:00 Actualitate | Esenţial


Una dintre cele mai controversate secte internationale, „Copiii Domnului”, si-a facut „cuib” in Romania. Cea mai mare comunitate, formata din 21 de oameni, se afla in Timisoara.
Citeste mai multe pe EvZ.ro


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

3091 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Sunt doua subiecte. (Luni, 22 martie 2010, 13:23)

  AlinN [anonim]

  Primul este : are trebui statul sa finanteze religii si asta include si religia crestin-ortodoxa.
  Al doilea : care este limita la care statul intervine in treburile unei religii. Adica inteleg, ei nu fac rau altora, si n-ar trebui sa isi bage statul nasul dar ma gandesc la copii.
  • 0 (0 voturi)    
   si inca o intrebare: ce inseamna "sa finanteze"? (Luni, 22 martie 2010, 16:04)

   ... [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   sa pastreze preotii ca bugetari pe un salariu mic? - da, caci sunt o groaza de credinciosi - crestin-ortodocsi, catolici sau protestanti - care au nevoie de servicii si de asistenta religioasa. credinciosii fiind contribuabili la bugetul statului, mi se pare normala salarizarea preotilor de catre stat.
   sau finantare inseamna acordarea de fonduri pentru orice moft de-al bisericii? - construirea de catedrale, biserici etc.? - in cazul asta cred ca biserica trebuie sa se descurce singura, iar statul sa nu mai intervina.
   evident, pentru asta ar trebui ca statul sa redevina laic - sa retraga religia din scoli, sa redea religiei demnitatea si autonomia necesare. de altfel, ce se poate imputa unei secte este tocmai spalarea pe creier, transformarea adeptilor sai in persoane dependente, fara vointa. fiecare stat are datoria sa scoata in afara legii organizatiile religioase de tip secta.
   • 0 (0 voturi)    
    o ultima intrebare... (Luni, 22 martie 2010, 19:23)

    Curios [anonim] i-a raspuns lui ...

    ....cum ati defini dvs. 'organizatiile religioase de tip secta' ?
    • 0 (0 voturi)    
     cele care isi transforma adeptii (Luni, 22 martie 2010, 20:07)

     ... [anonim] i-a raspuns lui Curios

     in indivizi lipsiti de vointa si putere de decizie. cele care pot deveni periculoase prin manipularea adeptilor lor - manipularea putand merge, in cazuri extreme, pana la sinucideri colective, cum au fost cazuri. de asemenea, o maniera mai putin "oficiala" de identificare a sectelor ar fi lipsa de coerenta interna a doctrinelor pe care le predica, si care, paradoxal, merge mana in mana cu castigarea mai multor adepti - iar din acest punct de vedere si martorii lui iehova sunt o secta ce practica interpretari contradictorii si aberante. sau atragerea de adepti prin avantaje supradimensionate - de ex. viata libertina promovata de secta prezentata in acest articol.
     de cealalta parte, religiile oficiale nu sunt categorice, dogmele lor pot fi liber discutate si contestate, promisiunile lor nu sunt atat de importante ca beneficiile inerente practicilor pe care le presupun. singura problema este, cum am spus mai sus, indoctrinarea - iata de ce nu sunt de acord cu predarea dogmelor religioase in scoli laice. educatia religioasa poate foarte bine fi facuta in cadrul bisericilor - romano-catolicii fac aceasta educatie sub forma catehismului si a pregatirii pentru sfanta impartasanie sau pentru mir.
 • 0 (0 voturi)    
  alti pokemoni (Luni, 22 martie 2010, 20:05)

  florin [anonim]

  ba apar astia ca ciupercile dupa ploaie.
 • 0 (0 voturi)    
  Replica (Joi, 25 martie 2010, 21:37)

  Nikolova [anonim]

  Replică la adresa articolului semnat de Andreea Strachină, "Copiii Domnului", sapte mirese pentru sapte sectanti”,
  publicat în ediţia din 22 martie 2010 a Evenimentului Zilei

  În calitate de purtător de cuvânt al organizaţiei The Family International, ţin să vă aduc la cunoştinţă în mod oficial faptul că eu consider articolul despre organizaţia mai sus menţionată drept părtinitor, inexact şi instigator la intoleranţă şi discriminare. Din rândurile acestui articol reiese vădit lipsa de preocupare a autoarei de a include informaţii cu caracter impaţial care să reflecte în mod fidel scopurile umanitare şi creştine are organizaţiei din care fac parte.
  Este cât se poate de limpede că, deşi autoarea pretinde a prezenta starea de fapt a lucrurilor, dă dovadă de o ignoranţă crasă a celor mai simple noţiuni ce ţin de liderii şi structura organizaţiei, de evoluţia în timp, de studiile efectuate de către experţi în domeniu şi de hotărâri judecătoreşti ale tribunalelor din diferite ţări ale lumii referitoare la organizaţia The Family International. Aceste informaţii ar fi fost uşor accesibile dacă s-ar fi făcut o documentare detaliată. Totuşi, autoarea ignoră în mod vădit prezenta stări de fapt a lucrurilor, concentrându-se asupra unor controverse de domeniul trecutului, de acum mai bine de 20 de ani, care au fost demult lămurite şi rezolvate definitiv. Până şi informaţiile relativ curente despre un caz de ucidere/suicid în care au fost implicaţi doi foşti membrii ai organizaţiei prezintă erori izbitoare, ceea ce denotă o lipsă de profesionalism în documentarea ce precede publicarea articolului.

  Citeste mai multe pe: http://thefamilycee.org

  Cu sinceritate,
  Katrin Nikolova
  din partea Biroului de Informaţii
  al Organizaţiei The Family International pentru Europa Centrală şi de Est

  Email: Info.ceea@thefamilyeurope.org
  http://thefamilycee.org
  • 0 (0 voturi)    
   comentariu (Joi, 24 iunie 2010, 12:02)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Nikolova

   imi pare rau sa aud ca un fost membru al Familiei s-a sinucis. Sunt un fost membru al organizației și am fost și eu la un pas de suicid când am părăsit grupul, dar. prin harul lui Dumnezeu, am reușit să depășesc situația, iar azi mă pot bucura de adevărata mântuire în Cristos. Cu tristețe o spun, dar cunoștința despre Adevăratul Dumnezeu nu o găsești în Familie. Prin această organizație nu găsești mântuirea,ci doar o formă slabă de evlavie, pentru a-L cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu trebuie să găsești persoane care Îl cunosc nu care doar se folosesc de Numele Lui pentru afaceri personale. Din păcate am avut trista experiență să constat ca vorbele Familiei nu sunt ceea ce par și sub fațada creștinismului sincer cineva profită de cedulitatea celor naivi. Durerea este că am dorit din tot sufletul să existe această formă de creștinism timpuriu și în zilele noastre, dar din păcate, totul este o iluzie.Ca să nu mai vorbim de faptul că multe din credințele Familiei nici nu sunt conform Bibliei ci chiar contrare putând să te ducă pe cărări total străine Adevărului.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version