Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat in cazul senatorului PSD Catalin Voicu si a cerut Inspectiei Judiciare sa faca verificari. Anuntul a fost facut de presedintele CSM, Florica Bejinaru, care a declarat ca, "luand cunostinta despre acest caz din presa, ca exista date legate de conduita relativ necorespunzatoare a unor magistrati, CSM a sesizat Inspectia Judiciara, care in acest moment efectueaza verificari", transmite Mediafax.

"Nu vreau sa fac comentarii pe acest caz, insa vreau sa punctez faptul ca, luand cunostinta despre acest caz din presa, ca exista date legate de conduita relativ necorespunzatoare a unor magistrati, CSM a sesizat Inspectia Judiciara, care in acest moment efectueaza verificari, urmand ca rezultatul sa va fie cunoscut si dumneavoastra", a declarat Florica Bejinaru.

Reactia vine dupa ce HotNews.ro a dezvaluit in exclusivitate fragmente din referatul DNA care insoteste cererea de arestare a senatorului PSD, acuzat de trafic de influenta si fals in legatura cu acte de coruptie. Este vorba despre discutii intre Catalin Voicu si judecatorii de la Curtea Suprema Florin Costiniu si Cristian Jipa, precum si dezvaluiri despre mecanismul musamalizarii dosarelor in justitie, asa cum rezulta din targuiala dintre senatorii PSD Alexandru Mazare si Catalin Voicu.