Senatorul PSD Catalin Voicu respinge autenticitatea transcriptului convorbirilor publicate joi, in exclusivitate, de HotNews.ro, sustinand ca exista "decupaje". El a recunoscut insa vineri, la Realitatea TV, autenticitatea unor fragmente de discutie, dar le caracterizeaza drept "discutii absolut politice".

Transcripturile "nu sunt reale". "Resping autenticitatea lor. S-au produs decupaje", a afirmat senatorul PSD.

Senatorul PSD Toni Grebla a confirmat insa autenticitatea trancripturilor publicate de HotNews, precizand ca acestea sunt similare cu cele trimise de DNA la Comisia Juridica.

"Trebuie sa consideram ca acele transcripturi sunt identice cu inregistrarile, pana la proba contrarie. Nu am nicio indoiala ca organele statului au lucrat corect, pana la proba contrarie", a spus el, intr-o interventie telefonica, la acelasi post de televiziune.

Catalin Voicu si Ludovic Orban

Catalin Voicu a sustinut ca nu l-a ajutat "cu absolut nimic" pe liberalul Ludovic Orban, in momentul in care acesta a fost acuzat ca a lovit o minora pe trecerea de pietoni.

Imediat insa, Catalin Voicu s-a contrazis: "Singurul ajutor oferit a fost telefonic", a precizat el.

El respinge si acuzatiile potrivit carora l-ar fi ajutat pe colegul sau Marian Oprisan. "Am spus de Marian Oprisan ca puteam sa-i ofer o opinie", a explicat el, sustinand ca oferea "aceste sfaturi in calitate de coleg".

"Erau discutii absolut politice. Bai, eu am o problema, tu cum o vezi".

Intrebat care era sensul afirmatiei "Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea...", Catalin Voicu a declarat ca acestea "erau discutii de natura politica in care fiecare dintre noi incerca sa-si creasca cota de influenta. Era o discutie intre colegi. Daca eu afirm inseamna ca si fac acel ceva?".

Dl. Costiniu

In ceea ce priveste relatiile cu o serie de judecatori, senatorul PSD spune ca ii cunostea pe unii dintre acestia "de zeci de ani", dar nu inseama ca "daca ma intalneam cu ei si faceam ceva cu ei".

"Dl. Costiniu mi-a fost sef, mi-a fost profesor la faculate" dar "dl. Costiniu niciodata nu imi vorbea cu 'Da ma, Da ma'", a spus Voicu, invocand din nou 'alterarea' transcriputurilor.

"Daca s-a alterat ceva inseamna ca acel ceva nu mai e original. Foarte multe Da-uri nu-mi apartin".

Voicu nu considera nimic incorect in faptul ca un judecator ofera consultanta in dosare pe care nu le instrumenteaza: "Dl Costinui era profesor de drept si putea sa le dea niste sfaturi foarte bune".

Costel Casuneanu

"Dl Casuneanu imi solicitate o opinie si atunci am apelat la cel mai bun specialist in civil. Imi solicitase o opinie. O opinie inseamna sa te uiti pe ce are omul respectiv", a caracterizat el discutiile cu omul de afaceri Costel Casuneanu.

Catalin Voicu sustine ca nu a primit niciodata bani de la acesta, adaugand insa ca "daca aveam ceva de luat nu-i ceream pe telefon, va spun de acum".

Cine se afla in spate: 'Asta era cel mai reprezentativ caz de coruptie?'

Intrebat cine ar avea interesul sa-i instrumenteze un dosar politic, Catalin Voicu a refuzat un raspuns explicit, preferand sa raspunda tot cu o intrebare: "La ce se intampla in tara asta, cu avutia nationala, asta era cel mai reprezentativ caz de coruptie? Unde sunt miliardele Romaniei?"

El a precizat insa ca Gabriel Oprea a fost numit seful mafiei personale a lui Adrian Nastase dar acum e "curatat, e perfect valabil".

"Viata va demonstra si (...) va veti convinge ca acele inregistrari nu sunt autentice si s-au produs foarte multe modificari", a mai spus el.