Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au gasit marti seara o arma din lotul furat de la unitatea militara Ciorogarla. Este vorba despre un pistol, gasit in satul Bicu, din judetul Ilfov. Procurorul-sef al DIICOT, Codrut Olaru, a declarat ca nu a fost retinuta nicio persoana, deocamdata, informeaza Agerpres.

La finalul anului trecut, Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare pentru 14 persoane retinute de DIICOT, in dosarul de trafic de droguri si al armelor furate de la Ciorgarla. Eugen Preda, care a fost implicat in scandalul de la Mall Plaza, este acuzat de procurori, in cazul furtului de arme de la Ciorogarla si traficului de droguri, pentru sase infractiuni. Dintre acestea, cea mai grava este furtul calificat.

Astfel, Eugen Preda este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de trafic de droguri intern si tentativa la trafic international de droguri de risc, care se pedepseste cu inchisoarea de la 7 ani si jumatate la 12 ani si jumatate, de furt de arme cu consecinte deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si vanzarea de arme.

Cei arestati sunt Eugen Preda, Sandu George Chirita, Alin Cica, Marius Costea, Laurentiu George Dinu, Gigel Gheorghe, Nicolae Alexandru Iordan, Adrian Mincu, Adrian Dan Mustatea, Doru Tabarca, Marian Scarlat, Daniel Nicolae Stinghie, Vasile Sandu si Mihai Stefan Zugravu.

Din acest grup, sase persoane, printre care si Eugen Preda, sunt implicate direct in furtul armelor, celelalte fiind acuzate de trafic de droguri. Pe 27 decembrie 2009, procurorii si politistii bucuresteni au recuperat 35 de arme - AK 47, pistoale TT si o mitraliera. Armele au fost gasite in mai multe locuinte din comuna Dragomiresti si intr-un depozit care apartinea unuia dintre cei retinuti.