Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, se intalneste, marti, la ora 14:00, cu reprezentantii Metrorex, care au anuntat ca ar urma sa fie in greva pe termen nelimitat, incepand de joi, intre orele 4:00 si 16:00. Radu Berceanu a lasat sa se inteleaga ca este foarte aproape de a ajunge la o intelegere cu sindicalistii Metrorex, care ar putea renunta la greva.

"Sper sa gasim solutii pentru a suspenda acest protest, la ora 14:00, cand sper sa putem pune punct protestelor. Am discutat in doua randuri cu cei de la metrou. Dupa-amiaza mai avem o ultima runda de convorbiri. Lucrurile sunt aproape finalizate si acceptate de ambele parti", a afirmat Radu Berceanu. El a precizat ca fondul de salarii la Metrorex nu va creste, insa este posibil ca unele sporuri sa fie incluse in salarii, potrivit legii salarizarii, iar acest lucru ar opri greva.

"Maine la Iasi noi vom adopta bugetul de venituri si cheltuieli al Metrorex. Daca ceea ce am convenit pana acum ramane valabil si de partea cealalta, problemele se pot rezolva", a adaugat ministrul Transporturilor.

La randul sau, premierul Emil Boc spera ca mitingurile anuntate pentru miercuri si joi in centrul Capitalei de reprezentantii transportatorilor sa nu mai aiba loc. El a anuntat ca reprezentantii transportatorilor, cu care a avut o discutie marti la pranz, vor avea o intalnire decisiva cu reprezentantii Ministerului de Interne marti dupa-amiaza, in urma careia revendicarile lor ar putea fi rezolvate.

La intalnire va participa si primul ministru, urmand sa fie discutata, impreuna cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, elaborarea unei ordonante de urgenta privind combaterea pirateriei in domeniul transportului de persoane.