Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a decis sa renunte la proteste pana la semnarea unui acord cu Ministerul Educatiei, au anuntat reprezentantii studentilor care au participat, marti dimineata, la o intalnire cu ministrul Daniel Funeriu. Presedintele acestei organizatii studentesti, Ion Poenaru, declarase cu o zi inainte ca, miercuri, 17 martie, vor fi organizate proteste in zece centre universitare din tara daca ministrul Funeriu nu va lua in seama revendicarile studentilor.

Potrivit Mediafax, presedintele UNSR, Ionut Poenaru, a declarat la finalul intalnirii cu ministrul ca l-a informat pe Funeriu cu privire la solicitarile studentilor, printre care majorarea burselor cu 15%, precum si un plan de activitati pentru renovarea caminelor si a laboratoarelor.

Funeriu a declarat ca va studia revendicarile studentilor, urmand sa fie semat un protocol.

"Daca nu se semneaza protocolul, vom continua protestele incepand de saptamana viitoare", a precizat Poenaru.

Daniel Funeriu s-a intalnit in cursul diminetii cu reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), urmand sa poarte negocieri si cu Uniunea Studentilor din Romania (USR).

Presedintele ANOSR, Cezar Haj, a declarat la finalul intalnirii cu ministrul Daniel Funeriu ca acesta a fost de acord cu semnarea unui parteneriat care sa duca la rezolvarea problemelor ridicate de studenti.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a protestat, luni, in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, studentii fiind nemultumiti de lipsa de transparenta a ministrului Daniel Funeriu. Studentii cer burse mai mari si dreptul la tichete pentru tabere. De asemenea, ei sunt nemultumiti ca nu au fost consultati in legatura cu noua Lege a educatiei, statutul studentului, diferentierea diplomelor in functie de facultati.

Daniel Funeriu a raspuns insa criticilor spunand ca Ministerul Educatiei nu poate fi acuzat de lipsa de transparenta, deoarece s-a intalnit de cinci ori in doua luni si jumatate cu liderii sindicali.

In cazul in care protestele studentilor nu vor fi luate in seama de ministrul Educatiei, actiunile revendicative vor continua pana pe 26 martie. Presedintele acestei organizatii studentesti, Ion Poenaru, declarase cu o zi inainte ca, miercuri, 17 martie, vor fi organizate proteste in zece centre universitare din tara daca ministrul Funeriu nu va lua in seama revendicarile studentilor.