Studentii discuta marti cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sperand la incheierea unui protocol care sa prevada intre altele respectarea drepturilor referitoare la burse, tabere si consultarea studentilor in problemele care ii privesc.

Luni, peste 50 de studenti de la Uniunea Nationala a Studentilor (UNSR) au pichetat sediul Ministerul Educatiei, nemultumiti de lipsa de transparenta a ministrului Daniel Funeriu. Ei spun ca nu au fost consultati in legatura cu noua Lege a Educatiei, statutul studentului, diferentierea diplomelor in functie de facultati. Studentii cer burse mai mari si dreptul la tichete pentru tabere.

UNSR a anuntat proteste in mai multe centre universitare din tara (Craiova, Timisoara, Iasi, Bacau, Resita, Târgu Jiu, Brasov, Galati, Petrosani, Ploiesti) incepand de miercuri daca la intalnirea de marti cu ministrul Educatiei nu li se rezolva cererile.

Ministrul Educatiei a spus luni ca protestele sunt nejustificate. El a precizat ca fondul pentru bursele studentesti nu s-a redus fata de 2009 si ca universitatile decid valoarea burselor.