"Din discutiile cu partenerii nostri de la Chisinau nu a rezultat ca problema Unirii cu Romania ar fi de actualitate, nici pentru elita si nici pentru cea mai mare parte a cetatenilor Republicii Moldova", a declarat ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, in cadrul unui interviu realizat de cititorii portalului moldovean de stiri Unimedia.

"Daca va fi exprimata dorinta de unire, doar atunci vom putea discuta serios pe marginea acesteia. Este dreptul suveran al cetatenilor R. Moldova de a decide in aceasta privinta", a precizat Baconschi.

Teodor Baconschi a precizat ca Romania sustine ferm si prin actiuni concrete apropierea R. Moldova de Uniunea Europeana si parcursul european al Chisinaului. "Romania si R. Moldova impartasesc un intreg patrimoniu de valori, vorbesc aceeasi limba, iar acest fapt reprezinta un avantaj pentru R. Moldova in efortul sau de integrare europeana. Odata cu integrarea R. Moldova in UE, moment pe care ni-l dorim cat mai apropiat, beneficiile acestui proces vor fi vizibile pentru cetatenii ambelor state", a subliniat ministrul roman de externe.