Ministerul Educatiei nu poate fi acuzat de lipsa de transparenta, a declarat la RFI ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Precizarea vine dupa ce Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a anuntat ca va protesta luni, incepand cu ora 13.00, in fata Ministerului Educatiei, din cauza lipsei de transparenta a ministrului Daniel Funeriu. Acesta a precizat ca s-a intalnit de cinci ori in doua luni si jumatate cu liderii sindicali.

Nici protestele profesorilor “nu au o ratiune sa continue”, a declarat Funeriu. "Ministerul are asigurati banii pana la finalul acestui an, pentru plata tuturor salariilor, conform legii. In anumite judete, intr-adevar, al 13-lea salariu s-a dat in prima parte a acestui an din banii pe care Ministerul de Finante i-a virat pentru primul trimestru, iar in unele judete s-a dat al 13-lea salariu integral din acesti bani. Or legea spune ca acesti bani pot fi dati pe parcursul intregului an. Si atunci a aparut situatia in care unele judete nu au avut intreaga suma de bani necesara platii salariului pe ultima luna".

"Ministerul a prevazut acest lucru si a discutat cu Ministerul de Finante, pentru a suplimenta sumele acolo unde este cazul. Ultima informatie pe care o am si anume cea de vineri este ca toate judetele care au necesitat fonduri suplimentare au primit acesti bani", a explicat el.

"Eu cred in seriozitatea cadrelor didactice si nu cred ca vom ajunge acolo (la blocarea anului scolar - n.r.). Daca ne uitam pe cifre si nu neaparat pe informarile care se produc in urma unor declaratii exagerate ale unor persoane, sigur, cred ca aceste proteste nu au o ratiune sa continue. Dar atunci cand sunt probleme, ii invit pe liderii sindicali sa discutam acest lucru. M-am intalnit aproximativ o data la doua saptamani cu liderii sindicali. Nimeni nu doreste ca actul educational sa fie perturbat si eu cred ca nu vom ajunge acolo", a continuat Funeriu.

"Va asigur ca acest Minister este condus in modul cel mai transparent si cel mai profesionist cu putinta si eu cred ca incetul cu incetul profesorii isi vor recapata increderea in Ministerul Educatiei. Ii inteleg si pe profesori ca in trecut poate una li s-a spus si alta s-a facut, dar in ceea ce priveste mandatul meu, nu practic un asemenea comportament si voi spune lucrurile exact asa cum sunt si sunt convins ca in timp, profesorii se vor obisnui cu acest tip de comunicare foarte exact, care le va spune ce se intampla cu fiecare dintre ei".