Studentii vor organiza, incepand de luni, mai multe actiuni de protest in localitati din tara, ei fiind nemultumiti de lipsa de transparenta si comunicare a Guvernului. Doru Iamandi, membru in Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, a declarat la RFI ca studentii vor cere demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

"Vom picheta Minsterul Educatiei pe parcursul intregii saptamani. Avem toate autorizatiile necesare. Mircuri, 17 martie, vor iesi in strada si colegii nostri din 11 centre universitare si vor protesta in fata prefecturilor; printre acestea se numara orasele Iasi, Timisoara, Galati, Tg Jiu, Craiova si Brasov, ” a declarat Doru Iamandi.

“Ne-a derajat foarte mult ultima declaratie a ministrului, care a spus ca anul acesta nu vom mai beneficia de tabere pentru ca domnia sa le considera un lux. In plus, nu am fost consultati in mai multe privinte, nici macar pe Legea Educatiei. De asemenea pe semestrul al doilea studentii au primit burse mai mici decat pana acum", a mai spus Iamandi, membru in Uniunea Nationala a Studentilor din Romania.