"Cu cinismul sau binecunoscut, Traian Basescu spune ca perspectiva somajului a dus la cresterea productivitatii muncii. Ca si cum romanii care l-au ales presedinte ar munci doar sub amenintarea somajului, scrie duminica pe blog Adrian Nastase referindu-se la cazul Ramonei Ciciu, tanara despre care se spune ca ar fi murit de epuizare.

Cazul Ramonei Caciu, tanara in varsta de 34 de ani care a intrat in stop cardio-respirator la birou, trebuie sa traga un semnal de alarma, mai spune Nastase.

"Este vorba despre un semnal de alarma pentru toti cei responsabili de faptul ca, prin propria incompetenta sau rea-vointa, permit ca aceste cazuri sa devina o obisnuinta sau chiar o norma de crestere a productivitatii muncii. Nimeni nu ar trebui sa poata cere mai mult decat este uman posibil de oferit".

"Tinerii zilelor noastre au nevoie de un minim de protectie (in primul rand, din partea statului) si pe care PDL, Traian Basescu si Emil Boc o resping ca pe o bariera in calea productivitatii muncii. De fapt, oamenii muncesc mult mai bine atunci cand nu au grija zilei de maine. Or, guvernantii nostri, cei care ar trebui sa inteleaga cel mai bine aceste lucruri, au , ei insisi, un nivel al performantei si al productivitatii, din ce in ce mai mic. Desi, ar trebui sa fie mai ridicat. Oricum, au dovedit ca nu au grija zilei de maine pentru romanii pe care ii guverneaza", mai scrie fostul premier pe blog.

Mircea Geoana s-a folosit in 2007 de un caz similar - Raluca Stroescu

Mircea Geoana declara in 2007 ca manifestatia organizata de PSD de 1 Mai i-a fost dedicata si Ralucai Stroescu, o tanara de 31 de ani care lucra intr-o multinationala si care ar fi murit tot din cauza epuizarii. Geoana spunea atunci ca PSD va milita pentru ca sindicatele sa ajunga si in companiile multinationale si pentru ca tinerii sa aiba salarii decente.

De altfel, PSD a facut o petitie in care afirma ca este nevoie ca si in companiile multinationale sa se munceasca normat.

Si europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat saptamina trecuta ca decesul Ralucai Stroescu arata ca in Romania s-a ajuns la "un noi soi de sclavie", cauzat de saracia care determina multi romani sa accepte "abuzuri" ale companiilor transnationale.

In replica, familia Ralucai Stroescu s-a declarat dezgustata de folosirea numelui tinerei de "politicienii sau oportunistii in cautare de rating".

"Raluca a fost un om. Un om special, un om bun, ambitios si valoros. Suntem siguri ca nu si-ar fi dorit sa fie un instrument in mina unor politicieni sau oportunisti care-si doresc cu orice pret rating".Familia fetei a cerut ca imaginea tinerei "sa ramana neintinata de murdaria, de nimicnicia" celor care incearca sa traga foloase de pe urma disparitiei ei.