Europarlamentarul Tokes Laszlo intentioneaza sa infiinteze un site unde cei care au avut dosare de urmariti ai Securitatii sa le poata face publice.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de europarlamentarul Tokes Laszlo, oamenii au dreptul sa stie "cine a turnat pe cine" si "cine si cum l-a slujit pe Ceausescu", relateaza Mediafax.

"Trebuie sa vedem, deci, si cum a functionat sistemul represiv. Toate acestea constituie nu doar dreptul nostru, ci si responsabilitatea noastra. Avem responsabilitatea fata de cei hartuiti fara vina si, totodata, trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru propria noasta tacere, pentru propriile noastre fapte", afirma europarlamentarul.

Tokes sustine ca responsabilitatea trebuie asumata macar pentru generatiile viitoare.

"Nu putem sa gasim scuze pentru anii pierduti (jumatate de secol!), numai pentru ca «alegeri imposibile» ne-au condus viata in «Epoca de Aur»", mentioneaza el.

In ultima perioada, europarlamentarul Tokes Laszlo a avut mai multe luari de pozitie la adresa fostilor angajati si colaboratori ai Securitatii, printre care si fostul sau cumnat, Bartha Tibor. El a facut publice liste cu nume ale unor persoane care au avut legatura cu fosta Militie si cu Securitatea.