Protectia mediului ar putea deveni disciplina obligatotie in scoli. Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca vrea ca in scoli sa se implementeze un asa-numit "pachet verde", prin care protectia mediului sa devina disciplina obligatorie si sa se organizeze "activitati interactive de iesit in mediu", potrivit Mediafax.

Laszlo Borbely a mai spus ca "pachetul verde", pe care il va inainta Ministerului Educatiei, presupune atat predarea unor notiuni legate de protectia mediului in scoala, cat si actiuni avand ca scop constientizarea apararii mediului.

  • "Avem un asa-zis «Green Package», deci un «pachet verde» pentru Ministerul Educatiei, pe care sper sa il introducem de anul viitor nu numai in manualul scolar, ci si ca actiuni pentru a constientiza nu numai copiii, ci si parintii cat de important este sa aperi mediul. Exista si acum disciplina, dar e o disciplina optionala, intre V-VIII, va trebui sa discut cu ministrul (Educatiei - n.r.) sa incercam totusi sa introducem ca disciplina obligatorie si sa schimbam si materia care se preda, in sensul in care sa aiba cat mai multe activitati interactive, de iesit in mediu, de a arata cum colectezi deseuri in mod selectiv", a afirmat ministrul Mediului.