Miliardarii sunt cei mai in masura sa raspunda la intrebarea: "Care este cheia succesului?", scrie revista economica L'Echo. Bogatii din toata lumea au 5 caracteristici comune. Revista americana Forbes a publicat joi topul celor mai instariti oameni de pe glob, lider de clasament fiind mexicanul Carlos Slim, magnatul industriei de telecomunicatii.

Cei mai multi miliardari au inceput cu mijloace limitate pana sa urce pe scara succesului. Revista americana US News le-a cerut cateva sfaturi.

1. Sunt muncitori

Donald Trump atribuie succesul sau muncii, interpretata ca o simpla sansa de cei mai multi dintre oameni. "Daca eforturile dvs. dau rezultate oamenii vor spune ca ati fost norocos. Si poate ca acest lucru este adevarat, pentru ca ati fost norocosi sa aveti intelepciunea de a munci din greu".

2. Sunt impotriva curentului

Miliardarii mai au un alt lucru in comun: merg impotriva curentului. De exemplu, Warren Buffett a acumulat averea prin intermediul unor actiuni neglijate de alti investitori. "Daca doriti ca actiunile dvs. sa aduca mai mult decat media, trebuie sa lucrati in mod diferit," spune in biografia lui. Aceasta filozofie nu este valabila doar pe pietele de valori.

3. Nu au datorii

Daca va lansati in afaceri "ciuruit" de datorii, cu siguranta nu veti reusi. "Aflati cum va puteti descurca cu bugetul dvs. pentru a va implini visele". Acesta este sfatul lui Adrian Cartwood, un milionar care si-a facut averea in domeniul industriei tehnologice si care si-a transmis sfaturile prin intermediul blogului intitulat "Cum sa faci 7 milioane in 7 ani".

4. Increderea

Alan Corey care a rasfoit multe biografii de milionari in cautarea retetei succesului a ajuns la urmatoarea concluzie: toti miliardarii au mers inainte cu un singur gand - certitudinea ca vor avea succes financiar. De altfel, titlul ultimei carti a lui Donald Trump reflecta acest principiu: "Gandeste ca un campion".

5. Obiective clare

"Vreau sa devin bogat!", este un obiectiv prea vag. Jen Smith, autorul unui blog de mare succes in Statele Unite, spune ca este important sa stabilesti cati bani vrei sa castigi, ce anume vrei sa faci cu banii si in ce anume vrei sa investesti ca sa castigi si mai mult. " Nu pierdeti niciodata din vedere obiectivele si folositi-le pentru a va motiva".