Deputatul PDL Petru Calian sustine ca nu este acuzat in dosarul de trafic de persoane aflat pe rolul Tribunalului Cluj, ci are calitatea de martor, alaturi de circa alte 100 de persoane. "Nu am solicitat niciunei persoane din acel local sa ma insoteasca in anumite localitati sau sa intretina relatii sexuale cu mine", afirma el, intr-un comunicat de presa.

El mentioneaza ca "datorita modului calomnios in care au fost prezentate aceste informatii in ziarul Evenimentul Zilei (...) precum si in publicatia online CityNews" va actiona in instanta atat autorii articolelor cat si publicatiile respective.

Petru Calian precizeaza ca nu o cunoaste pe Natalia Strechi, administratorul clubului Nana, dar recunoaste ca a fost in acel local, in 2005, cu ocazia organizarii unei gale sportive Local Kombat, "impreuna cu organizatorii galei, precum si cu unii sportivi". El subliniaza insa ca nu cunostea "vreun detaliu despre modul de functionare sau statutul localului respectiv".

Deputatul sustine ca afirmatiile din presa, care citeaza declaratia sa din dosarul DIICOT, potrivit careia ar fi mers in acel club pentru a face un studiu de impact, au fost publicate eronat. "Mentionez faptul ca aproximativ in acea perioada am discutat cu anumite persoane legat de un viitor proiect care vizeaza regimul juridic al contraventiilor", adauga el.

Numele deputatilor PDL Petru Calian si Adrian Gurzau, dar si al unor oameni de afaceri si patroni de cluburi din Cluj apar intr-un dosar de trafic de persoane instrumentat de DIICOT, in care o femeie, administrator al unui club, a fost trimisa in judecata intrucat ar fi obligat tinere sa se prostitueze.

Potrivit dosarului instrumentat de DIICOT Cluj si trimis in instanta in februarie, deputatii PDL Petru Calian si Adrian Gurzau, consilierul judetean Mihai Szeplecan (PNL), directorul Regionalei de Posta Cluj, Ovidiu Calin, si fostul consilier local Mircea Petric ar fi intretinut relatii sexuale cu tinerele obligate de administratorul clubului "Nana", Natalia Strechi, sa se prostitueze.

Conform informatiilor din dosar, accesul in clubul "Nana" se facea doar pe baza de recomandari.

Dosarul DIICOT contine declaratiile a trei tinere care sustin ca i-au insotit pe consilierul judetean Mihai Szeplecan, pe deputatul PDL Petru Calian si pe luptatorul Ionut Iftimoaie intr-o serie de deplasari la Baia Mare si Bucuresti.