Sudul tarii este afectat de viscol si ninsori, care au ingreunat circulatia rutiera.

UPDATE: Circulatia rutiera pe DN1A este intrerupta pe ambele sensuri in zona localitatii dambovitene Cornesti, din cauza unei autocisterne care a derapat si a blocat partea carosabila. Nu s-au inregistrat victime, potrivit Centrului Infotrafic.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale anunta ca drumurile nationale 65E (Piatra – Rosiorii de Vede), 65 A (Rosiorii de Vede – Turnu Magurele) si 51 A (Zimnicea – Piatra) sunt blocate. Echipele de interventie se afla in teren si actioneaza cu autofreze si autobasculante dotate cu lame pentru deszapezirea acestor sectoare de drum. Potrivit CNADNR, in doua ore, drumurile 65E, 65A, 51A vor fi deblocate.

Se actioneaza cu utilaje pentru degajarea carosabilului si pe ruta ocolitoare DN 51 Zimnicea – Alexandria - DN51 Piatra - Turnu Magurele, dar si pe ruta DN 6 Rosiorii de Vede – Alexandria – DN 52 Alexandria – Turnu Magurele, DN6 Rosiorii de Vede – DN 52 Alexandria – Turnu Magurele.

In Bucuresti, circulatia se desfasoara cu dificultate si pune la grea incercare nervii soferilor. Utilajele de deszapezire nu au ajuns pe toate arterele principale. Cele mai mari probleme se inregistreaza pe Soseaua Colentina, Bulevardul Iuliu Maniu si Soseaua Fundeni.

In judetul Dolj, 15 drumuri judetene si comunale au fost inchise, iar mai multe masini au ramas blocate in nameti pana la venirea utilajelor de deszapezire. Potrivit Realitatea TV, in unele zone zapada ajunge pana la aproape doi metri.

In Sibiu, vantul puternic (care a suflat cu aproape 100 km/h) a smuls acoperisul unui bloc si l-a trantit peste trei masini.

In Teleorman, sunt blocate DN 51 A, Zimnicea - Piatra; DN 65 A, Turnu Magurele - Rosiorii de Vede; DN 65 E, Piatra - Furculesti - Rosiorii de Vede. Sunt si drumuri judetene cu circulatie ingreunata: DJ 504, tronsonul Alexandria - Laceni, si DJ 601 F, Vedea - Dulceanca - informeaza Radio Romania Actualitati.

In judetul Ialomita, toate drumurile rutiere sunt practicabile si se circula prudent in conditii de iarna. Statul de zapada de pe partea carosabila are o grosime de 2-3 cm.

Ninge si in judetul Calarasi, insa pana la aceasta ora, nu sunt drumuri inchise. Circulatia pe drumurile din judet se desfasoara in conditii de iarna.

In judetul Olt, sunt inchise trei drumuri judetene: DJ 641 care face legatura intre localitatile Caracal si Cezieni, DJ 542 - care leaga localitatile Caracal-Redea-Valea Soarelui si DJ 542A care face legatura intre Redea Rotunda.

Pe DN 54, in afara localitatii Visina, au ramas blocate in nameti 4 microbuze pline cu oameni si o ambulanta. Tot pe DN 54, intre localitatile Islaz si Garcov, doua masini au ramas blocate in troiene, iar DJ 546 - intre localitatile Maruntei si Slatina - o alta masina a ramas pe camp, blocata in zapada.

Probleme se inregistreaza si in judetul Mehedinti - localitatea Smadovita este izolata, dupa ce DC 116, Baces - Smadovita a fost blocat. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, s-a produs si un accident rutier: doua persoane au fost ranite usor in urma coliziunii a doua autoturisme pe DN 6, la iesirea din Drobeta-Turnu-Severin, informeaza postul public de radio.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori si vant pentru 20 de judete din sudul tarii. Intervalul de timp vizat: 10 martie, ora 22 - 11 martie, ora 20.