Investigatiile politiei din Singapore in cazul accidentului din decembrie au conchis ca fostul insarcinat cu afaceri roman Silviu Ionescu este "implicat penal" in moartea lui Tong Kok Wai si ranirea altor doi pietoni, relateaza postul de televiziune Channel NewsAsia, citat de Mediafax.

Un ofiter anchetator al politiei, Raimi Mohd Yusof, a declarat in cadrul anchetei justitiei ca investigatiile au aratat ca autoturismul negru marca Audi al ambasadei Romaniei nu a fost furat din afara sediului misiunii diplomatice, asa cum sustine Ionescu .

La 15 decembrie 2009, o masina apartinand ambasadei romane din Singapore, un Audi A6 de culoare neagra, a lovit trei pietoni, in jurul orei locale 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora Romaniei), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian si a murit in ziua de Craciun, iar ceilalti doi pietoni au fost raniti.

Initial, diplomatul roman Silviu Ionescu, acuzat de producerea accidentului, a afirmat ca masina fusese furata si ca a descoperit acest lucru in ziua de 15 decembrie, la ora 3.00, anuntand politia. Masina a fost gasita ulterior intr-un cartier industrial, dupa ce fusese implicata in doua accidente rutiere.